Nærmere enn du tror! Med flere direkte avganger til og fra Oslo er Alta bare en liten flytur unna. Både SAS, Widerø og Norwegian sørger for rimelig og smidig adkomst.

Aldersgrensen er 18 år. Alta folkehøgskole stiller ingen faglige krav til din kompetanse innen friluftsliv. Alle søkere har ulik erfaringsbakgrunn, og kunnskapene og ferdighetene varierer. På Øytun vil du få den opplæringen du trenger. Du bør like å være ute, og være glad i natur og friluftsliv. Er du det? Da er Alta Folkehøgskole plassen for deg!

Ved behov for tilrettelegging ta kontakt med skolen eller legg ved nødvendig dokumentasjon i søknaden.

Alta Folkehøgskole har ingen søknadsfrist men vi starter opptaket 1. Februar, og fortsetter utover vinteren til skolen er full. Vi har satt et tak på ca. 16 elever pr linje, derfor lønner det seg å søke tidlig da noen linjer fylles raskt.

Et folkehøgskoleår gir deg 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning i Norge under forutsetning av registrert frammøte på 90 % eller mer.

Denne oversikten viser hva et år på Alta Folkehøgskole vil koste, avhengig av hvilke fag og hvilken bostandard du velger. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost og losji, og turutgifter. Betalingsplanen står i opptaksbrevet du vil få som søker. Betalingene er fordelt utover hele skoleåret. Vi tar forbehold om større prisendringer fra våre samarbeidspartnere.  Trykk her – finn din linje og du finner kostnadene nede på siden

Det er mulig å søke stipend og lån fra Statens lånekasse på lik linje med studenter på høgskoler og universitet.

Lånekassen oppfordrer alle til å være tidlig ute med søknad om stipend. For å søke stipend og lån, og se oppdaterte tall vedrørende hvilke satser som gjelder, gå inn på lanekassen.no

Du kan også kontakte hjemkommune og hjemfylke om kommunale og fylkeskommunale stipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

For utenlandske elever gjelder egne låne- og stipendordninger. Ta kontakt med lånekassen i ditt hjemland.

Aldersgrensen er 18 år. De fleste elevene er 18-25 år. Gjennomsnittsalderen er 19,5 år.

Alta Folkehøgskole arrangerer flere kurs gjennom et år. Terrengsykkelkurs, fotokurs, jegerprøvekurs, skredkurs, etc.

Velkommen tilbake til deg som var elev på Alta Folkehøgskole for 5, 10, 25 og 50 år siden.

Elevstevnet blir normalt avholdt 1 helga i august fredag – søndag.

Du kan komme tidligere eller bli noen dager i etterkant for å få tid til egne turer og annet du ønsker.

Pris: Kr 1.200 pr person
Leie av håndklær og sengetøy: Kr 80 i tillegg