FAQ

Her har vi svart på typiske spørsmål som elevene lurer på. Finner du ikke svaret på ditt spørsmål, ta gjerne kontakt med oss!

post@altafolkehogskole.no

  • Nærmere enn du tror! Med flere direkte avganger til og fra Oslo er Alta bare en liten flytur unna. Både SAS, Widerøe og Norwegian flyr hit.

    Det er daglige bussavganger til/fra Alta mot sør og nord.

  • Begynn med det utstyret du har, så kan du supplere det som trengs. Det er mye bra brukt utstyr å få kjøpt (Finn, Pinsj).

    Her finner du en liste over det du trenger fra starten av skoleåret og nyttige tips!

    Hver klasse har telt, brenner, kokeutstyr og annet friluftslivsutstyr som du får bruke.

  • Her på siden vår på folkehogskole.nofinner du årsplanen i menyen litt nede på siden. Der kan du også laste ned en pdf med en mer detaljert skolerute.

  • Aldersgrensen er 18 år (unntaksvis lavere). Alta folkehøgskole stiller ingen faglige krav til din kompetanse innen friluftsliv. Alle søkere har ulik erfaringsbakgrunn, og kunnskapene og ferdighetene varierer. På Alta folkehøgskole vil du få den opplæringen du trenger.

    Du bør like å være ute, og være glad i natur og friluftsliv. Er du det? Da er Alta folkehøgskole plassen for deg!

    Ved behov for tilrettelegging ta kontakt med skolen eller legg ved nødvendig dokumentasjon i søknaden.

  • Aldersgrensen er 18 år. De fleste elevene er 18-25 år.

    Motiverte elever under 18 år kan få elevplass.

  • Alta Folkehøgskole har ingen søknadsfrist. Opptaket starter 1. februar. Søkere som trenger avklaring pga svarfrist fra andre skoleslag kan få svar tidligere. Opptaket fortsetter helt fram til skolestart hvis det er ledige plasser.

    Vi har satt et tak på ca 16 elever pr linje, derfor lønner det seg å søke tidlig da noen linjer fylles raskt.

  • Et folkehøgskoleår gir deg 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning i Norge under forutsetning av registrert frammøte på 90 % eller mer.

  • Undervisningen på Alta folkehøgskole er gratis. Det du betaler for er kost, losji, fellesutgifter og linjeturer. Betalingsplanen står i opptaksbrevet du vil få som søker. Betalingene er fordelt utover hele skoleåret. Vi tar forbehold om større prisendringer fra våre samarbeidspartnere.

    Prisene står på skolens side på folkehogskole.no: Velg linje - gå ned på siden og finn “Pris”.

  • Det er mulig å søke stipend og lån fra Statens lånekasse på lik linje med studenter på høgskoler og universitet.

    Lånekassen oppfordrer alle til å være tidlig ute med søknad om stipend. For å søke stipend og lån, og se oppdaterte tall vedrørende hvilke satser som gjelder, gå inn på lanekassen.

    Du kan også kontakte hjemkommune og hjemfylke om kommunale og fylkeskommunale stipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

    For utenlandske elever gjelder egne låne- og stipendordninger. Ta kontakt med lånekassen i ditt hjemland.

  • Vi er en folkehøgskole med et åpent og inkluderende fellesskap og rom for alle uansett livssyn. Vi står sammen i ring, likeverdige skulder ved skulder, og kan utveksle erfaringer og meninger i respekt for hverandre.

    Noen dager i løpet av skoleåret setter vi kristen tro på dagsorden, Under en åpen himmel. Det kan være friluftsgudstjenester, etiske temaer, historier fra levd liv, jule- og påskevandring.

    De fleste dager starter med en morgensamling og et ord for dagen ut fra hva en ansatt eller elev ønsker å dele.

    Ellers er det frivillige aktiviteter du kan delta på som katakombemøter, samtale- og bibelgrupper.

  • Ja, det kan du. Det er parkeringsmuligheter ved skolen.

  • Ja. Hvert internat med 10-16 elever har eget vaskerom. Det koster ikke noe ekstra å bruke vaskemaskinene.

  • I løpet av året er det satt opp noen frihelger. Da er det ikke undervisning. Skolen er åpen og du får måltider som vanlig.

    I feriene og en langhelg i november kan du bo på internatet (bortsett fra juleferien) og ordne mat selv. Skolebygget er stengt.

  • Hvert år har vi inntil 10 stipendiater (andreårselever) som hjelper til med å gjøre skoleåret enda bedre! De har et år bak seg som folkehøgskole-elever og vet “alt” om hvordan det er. De bidrar på linjene og i fellesfag, arrangerer fritidsaktiviteter, bidrar innen PR, og har egen undervisning og turer.

  • Hver dag er det en ansatt som har ansvaret for tilsynet på skolen. Denne personen er tilgjengelig for å hjelpe til dersom en situasjon skulle oppstå, er med på måltider, og går en runde på skolebygget om kvelden for å lukke og slå av en prat.

  • Kl 22.30 blir skolebygget låst og det skal være rolig på tunet og internatene slik at de som vil kan få sove.

    Når det er arrangement for eksempel på lørdagskvelder, utsettes låsetidspunktet til vi er ferdige.

    Internatstuer og nærområdet med bålplasser og turmuligheter blir gjerne brukt til alle døgnets tider, og det er helt fint så lenge ikke andre blir forstyrret.